Myös Alvan kannalta tämä syksy on ollut katastrofi:

Vein sen eläinlääkärille noin kuukausi sitten. Oireita oli masennus, kauhea juominen, ruoka ei maistu, lenkille ei lähde lainkaan, makaa aina pystyasennossa (ei kyljellään) ja pitää päätään alhaalla. Eläinlääkäri epäili heti sydämen vajaatoimintaa. Otettiin verikokeita ja ultrattiin sydän. Sydänäänet oli tosi vaimeat ja sydän löi tosi epätasaisesti. Saatiin lääkitykseksi sydämenvajaatoimintaan lääke, joka pitää verenpaineen alhaalla ja nesteenpoistolääke nesteenpoistoon keuhkoista.

Varattiin samalla aika sydänröntgeniin, jossa selviäisi paremmin ja tarkemmin millainen vika on kyseessä. Parin viikon päästä edellisestä eläinlääkärikäynnistä mentiin sitten sydänröntgeniin. Jouduttiin kuvaamaan 3 kertaa. Eka kuvasta eläinlääkärit ihmetteli missä sydän on ja kuinka pienet keuhkot koiralla on. Kuvattiin toisen kerran (nyt toiselta puolelta) ja sama vika.

Todettiin Alvalla chylothorax (johtuu synnynnäisestä sydänviasta, joka on vaikuttanut myös rintaontelon rakenteeseen). Koska sydän ei toimi täysillä, ei myöskään keuhkot toimi täydellä teholla. Tämä vaikuttaa sitten siten, että neste (joka pitäisi poistua normaalisti) ei poistukaan, vaan jää rintaonteloon. Kun tätä nestettä on kertynyt tarpeeksi, siirtää se sydäntä ja keuhkoja pienempään tilaan. Eläinlääkäri poisti Alvalta tuota nestettä yli 6 desiä rintaontelosta.

Hoitona edelleen sydämenvajaatoimintaan lääkitys sekä 10 vrk antibioottikuuri, tarvittaessa nesteenpoistolääkettä. Lisäksi mahdollisimman rasvaton ruokavalio ja pikkuhiljaa kunnon kohotusta. Varmaa ei ole kuinka kauan sairaus pysyy kurissa tyhjennyksillä ja lääkityksellä. Mahdollisuutena on myös eräs leikkaus, josta itse en tiedä vielä kovinkaan paljon. Tämäkään ei ole varma ratkaisu, sairaus voi uusia.

Nyt Alva on pirteä, lähtee normaalisti lenkille (vauhti vaan on paljon rauhallisempi ja Alva on remmissä koko ajan), syö melko hyvin (ollut aina nirso ruuan suhteen) ja leikkii jo leluillaan kuin pieni pentu.

Toivottavasti tämäkin oli vain säikähdys ja tyttö paranee.. Nyt olisi ehkä kaverikin tulossa vuoden vaihteessa :)